Kilátó Ferences Mentálhigiénés Központ

  A KILÁTÓ Mentálhigiénés Központot 2014. tavaszán hívtuk életre.

Ahogy egymás között emlegetni szoktuk: a KILÁTÓ egy hirtelen felindulásból és lelkesedésből elkövetett kezdeményezés, amely a mai napig folyamatosan alakul és formálódik.

Ami közös bennünk, hogy mindannyian mentálhigiénés szakemberek vagyunk, és teljes odaadással érdekel minket az Ember. És asokféleség is jellemez minket, hiszen különböző hivatásbeli múlttal és jelennel rendelkezünk. Van közöttünk tanár, zenész, gyógypedagógus, informatikus, lelki gondozó. Édesanya, édesapa, nagymama, anyós, szerzetes…

De mi is az a mentálhigiéné? És mit tudunk mi nyújtani az embereknek? Olyan egészségvédelmet jelent, amely megerősít és táplál - a lélek oldaláról. Mint a testnek a vitamin vagy az ásványi anyagok: megelőz és elébe megy a betegségeknek, segít a lábadozásban, és megőrzi az egyensúlyt.

Mindannyiunkat érnek olyan történések, amelyekkel nehezen tudunk megbírkózni. Veszteségek , betegségek, gyász, magány, tanácstalanság, zűrzavar. Egy hozzátartozónk halála, a biztos egzisztenciánk megszűnése, gyermekünk kirepülése, barátságok felbomlása, kapcsolatunk megromlása. Varázspálca nincs a kezünkben, bevált receptet sem tudunk mondani. Viszont segítünk ránézni a kusza utakra, a rémisztő sötét erdőre, az útjelző fényekre és a jelzésekre – csakúgy, mint amikor egy kilátóból tekintünk le. Egy időre kísérővé válunk - tanárként, zenészként, gyógypedagógusként, informatikusként, lelki gondozóként.  Édesanyaként, édesapaként, nagymamaként, anyósként, szerzetesként.

A Kilátó Ferences Mentálgigiénés Központban szeretettel várunk vallási és felekezeti elkötelezettségtől függetlenül, minden támogatásra, segítségre vágyó EMBERT.

Keddenként 10-12 óra között ingyenes segítő beszélgetést tartok a Szilfa utca 4-ben.

Előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Tevékenységünkről részletesen olvashat a Kilátó weboldalán.

Leújabb programok

A Kilátó Mentálhigiénés Központ munkatársai

 
 
Ha tetszett, ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket!