Pár- és  családterápás konzultáció 

 

Helyszínek:

- Hűvösvölgyi stúdióm

- Hegedűs Gyula utcában a Pszichofészek rendelőjében

Esztergomban

- online 

A minap kérdezte tőlünk valaki, hogy szoktak-e hozzánk jönni olyanok is, akik nem a válás szélén állnak? 

 Az igazság az, hogy ma már többségében hamarabb felkeresnek minket a hozzánk forduló párok: amikor még csak azt érzik, hogy nem működik úgy a kapcsolatuk, mint régebben, sok a veszekedés, nem értik meg egymást. Vagy amikor elakadva érzik a kapcsolatukat, nem tudnak túljutni egyes nehézségeken, vagy az élethelyzetük megváltozásán (pl. összeköltözés, családalapítás, gyermek születés, külföldre költözés, megcsalás, mozaikcsalád, betegség).

 Furcsán hangozhat, de valójában a párterápia egészséges lépés lehet egy kapcsolatban. Arra utal, hogy a pár tagjai elkötelezettek egymás mellett, együttesen szeretnének javítani a kapcsolatukon.

 Az utóbbi évek változása az is, hogy egyre gyakrabban keresnek meg bennünket fiatal felnőttek egyik szülőjükkel. Ezek a fiatalok rendszerint az adott szülővel való viszonyukat szeretnék rendezni a terápia során annak érdekében, hogy érzelmileg felkészültebben tudják elkezdeni saját önálló életüket.

 A pár- és családterápia során rendszerszemléletben gondolkozunk. Ez azt jelenti, hogy a családot vagy a párt egy egységként szemléljük. Ebben az egységben mindenki hat mindenkire, a jó dolgokban, de a nehézségekben is együtt vannak jelen. Így sosem keressük azt, hogy ki a hibás, hanem azt próbáljuk megérteni a pár vagy család tagjaival közösen, hogy hogyan hozták ők együtt létre az adott helyzetet. 

 Előszeretettel használjuk az Érzelemfókuszú terápia (ÉFT) megközelítésmódját, mert ennek segítségével hatékonyan tudjuk ötvözni a párkapcsolati folyamatokat az egyéni folyamatokkal annak érdekében, hogy átsegítsük a hozzánk fordulókat a nehézségeiken.

 A pár- és családterápiát ketten vezetjük annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabbak legyenek a folyamatok (pl. a pár 2 tagja – 2 terapeuta). Az ülések 90 percesek, és 2 hetente zajlanak. Átlagos esetben egy terápia kb. 6 hónapig tart.

 Páros vezetéssel:  kollėganőm Körmöczi Andrea pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta 

Érdeklődés

 
Ha tetszett, ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket!