IIMG 0584

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy Szikora Réka Anyós suliról szóló cikke felkerült a Nemzedékekért díj jelöltjei köze.

http://mediaacsaladert.hu/nemzedekekert-dij-jeloltek/

 

A cikk itt olvasható.

Gratulálunk  Réka és köszönjük az interjút.

 


A teljes cikk

A családi élet alakulása a nők kezében van


2017. november 20.
A családi béke letéteményesei a nők: anyák és nagymamák, menyek és anyósok. Egymáshoz való viszonyuk meghatározza a széles család légkörét. Ezért fontos, hogy ne legyen közöttük feloldhatatlan konfliktus, tudjanak együttműködni, egymást támogatni.

 

Ez persze nem megy mindig magától, ahogy azt a sokszor meglehetősen gonosz anyósviccek is mutatják. Süttő Márta tanár, mentálhigiénés szakember, pszichodráma-vezető és Szikora Ildikó gyógypedagógus, bibliodráma-vezető – nem mellesleg mindketten sokgyermekes anyák és anyósok – nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy segítsék a hozzájuk fordulók családi kapcsolatainak javítását. Ezért hívták életre az Anyóssulit. 

Ünnepekre hangolva, megfelelés nélkül

2017. 12. 14.

Közelednek az ünnepek és ilyenkor érdemes kicsit leülni egy bögre forró tea mellé és átgondolni, hogy miért érezzük úgy, hogy karácsonykor (is) mindenkinek meg kell felelnünk? Mi lenne, ha idén megpróbálnánk lazítani ezeken és kiélvezni a családdal együtt töltött időt, idegeskedés nélkül?

caroline hernandez 469029


Megfelelés karácsonykor (is)
Sajnos az élet számos területén küzdünk azzal, hogy állandóan meg akarunk felelni. Az ünnepek közeledtével hatványozottan jönnek elő ezek az érzések. Minden azt sugallja, hogy akkor vagyunk igazán jó anyák, jó feleségek, ha a lakás minden szeglete makulátlanul tiszta, mindenhol ízléses dekorációk lógnak. Az ünnepi asztalon minimum 5 féle sütemény, több fogásos menü legyen. Mindenkit meg kell hívni, meg kell látogatni, mindenkinek tökéletes ajándékot kell venni.

Felmerül a kérdés, hogy mindezt milyen áron és miért? Kiknek is akarunk megfelelni, bizonyítani? Magunknak? Párunknak? Gyerekeinknek? Vagy az anyósunkna?

Ha tetszett, ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket!